Blog dla wszystkich milosnikow Toskanii. Jesli chcesz podzielic sie swoimi przezyciami, spostrzezeniami i przygodami z wakacji spedzonych w tym regionie - opisz je wlasnie tutaj. Prosze przesylac teksty i zdjecia na adres: aleksandra.seghi@email.it

O mnie

Od 14 lat mieszkam we Wloszech, w Toskanii. Z wyksztalcenia jestem filologiem wloskim. Studiowalam na Uniwersytecie Warszawskim, wyjezdzalam do szkol we Florencji, Rimini i do Centrum Studiow Europejskich w Pordenone.
Od 2001 roku pracuje w lokalnym Radio Diffusione Pistoia, zajmuje sie przygotowywaniem wiadomosci dla moich rodakow (program Up Magazine). W ciagu roku jezdze na przerozne targi rekodzielnictwa (i nie tylko) odbywajace sie w Toskanii oraz innych wloskich regionach. Wystawiam robiona przez mnie drewniana bizuterie. W wolnym czasie zajmuje sie tlumaczeniami ksiazek prof. Arnolda Ehret'a.
Wpolpracuje z gazeta "W piekarni.W cukierni", Bio Kurierem oraz portalem kulinarnym Cooklet, Student gotuje.pl, Bosamama.pl, Rozkwitalnia.pl, Via Giulia, dla ktorych pisze o toskanskiej lub wloskiej kuchni. W gazecie "La Rivista" odpowiadam za dzial kulinarny.
Jestem autorka ksiazek pt. Smaki Toskanii oraz Slodkie pieczone kasztany.
Prowadze blogi:
Moja Toskania,
Turysta w Toskanii,
Polacy we Wloszech.

A na co dzien jestem mama 4 - letniej Julci.


Zapraszam do wspolpracy Biura Podrozy organizujace wycieczki do Toskanii. Dla grup turystycznych oferuje na miejscu prelekcje na temat kuchni toskanskiej. Nie posiadam licencji przewodnika, nie moge wiec oprowadzac po zadnym miescie.
Na konkretne zlecenia pisze artykuly zwiazane z Wlochami oraz przede wszystkim z Toskania.

Moj email: aleksandra.seghi@email.it
Bardzo prosze  o pisanie bez uzycia polskich literek. Uzywam wloskiego systemu operacyjnego i zamiast polskich literek przychodza do mnie kropki, przecinki i inne znaczki. To bardzo wazne, gdyz ulatwia mi czytanie Waszym maili.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz